Bluegrass in Grevenbicht

bgb-2016-definitief

Poster BgB 2016

Het komende event staat in het teken van Regeneratie
Na 4 edities Bluegrass Beeg (BgB) kijken we uit naar de regeneratie van het festival. Gebaseerd op voorgaande ervaringen worden vernieuwingen op het gebied van publieksevenementen doorgevoerd. Wat blijft is dat we samen kijken naar een 5e editie in 2018.

Meer en meer willen we een organisatie zijn voor kleinschalige publieksevenementen en in dienst van de mensen, het publiek en de muzikanten. Het publiek kan zo blijven genieten van deze stijl van cultuur & muziek. In dit jaar wensen we een volwaardig lid te zijn van EBMA, European Bluegrass Music Associatie. Voor artiesten/bands is dit dé kans om zich te presenteren aan het publiek en aan Europa.

De locatie en de aanvangstijden kan variëren per evenement. Wat onveranderlijk blijft is de mogelijkheid te luisteren naar goede muziek of zelf spelen samen met andere muzikanten, professionals en amateurs. Neem daarom je gitaar, contra bass, banjo, viool, mandoline, ukelele, cello, of elk ander akoestisch snaarinstrument en ontmoet je mede muzikanten in een jamsession, slow jam of tijdens een workshop.
Speel je geen muziekinstrument? Dat is geen probleem, je bent ook dan welkom om te komen genieten en deel te nemen. We zoeken we contact met lokale ondernemers en veranderen alles tot ‘festival terrein’, waar bands spelen, jam/slowjam en samenvloeien met de mensen.

Het evenement wordt voorbereid door de werkgroep Bluegrass Beeg. Detail informatie over deze werkgroep kan hier gevonden worden. De evenementen zelf zijn autisme vriendelijk ingericht. Op deze manier is het voor mensen met een (chronische) beperking mogelijk om, passief of actief, mee te doen. Als U besluit om te komen wilt U ons dan daarover berichten? Dat geeft ons de tijd en de mogelijkheid ons voor te bereiden in verband met de veiligheid voor U en ons allen.

De entree bij het festival is een gift aan de Stichting Auti Vriendelijk Limburg (ANBI). De informatie daarover wordt tijdig bekend gemaakt. De opbrengsten worden geherïnvesteerd in een nieuwe publieksvriendelijke evenementen! Voor meer informatie bekijk het programma. Een vrije gift is altijd meer dan welkom. Vrije giften worden altijd gebruikt om nieuwe goede doelen en projecten te ontwikkelen.

Aan het eind van het evenement stoppen de optredens op de bühne. Een mooie gelegenheid dus de tijd te reserveren voor een rustig verblijf in de omgeving van Grevenbicht Limburg of verder te trekken en dan te genieten van de mooie landschappen in Limburg en de schoonheid van rivier de Maas (La Meusse) te (her-)ontdekken.

Ik nodig U uit naar Bluegrass Beeg in Grevenbicht te komen, ‘een camping/camperstandplaats’ te benutten waar mogelijk, de gastvrijheid van de lokale Limburgse B&B’s te proeve en deel te nemen naar Uw eigen wensen.

Robert Marijn Guffens (Voorzitter)